Kycklingröra

Jag älskar röror, det är så gott att servera det som en sallad eller fyllning i bröd. Sist gjorde jag en smarrig räkröra med bakad potatis som blev himmelskt god. Du hittar många goda recept på olika röror HÄR!

RECEPT PÅ LIKNANDE RÖRA GJORD MED OUMPH! HITTAR DU HÄR! OCH RECEPT PÅ KYCKLINGRÖRA MED CURRY HITTAR DU HÄR!

4-6 portioner
3 st kycklingfiléer
2 st hårdkokta ägg (kan ersättas med 2 dl kokta ärtor)
0,5 rödlök
2 selleristjälkar
3 st ättiksgurka (kan ersättas med 0,5 dl bostongurka)
1 dl majonäs
2 dl crémefraiche
1 msk dijonsenap
½ citron
Salt
Peppar
Kryddor till grillad kyckling:
1,5 tsk grillkrydda
1 tsk curry
3/4 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar

Gör såhär:
Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och strö på alla kryddor. Klappa kryddorna med handen eller undersidan av en sked tills de fastnar på filéen. Hetta upp ugnen till 250° med grillfunktion på. Se till att ugnen blir ordentligt varm. Värm olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme, ca 3 min på varje sida. Lägg sedan i en ugnsform och ta direkt in mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och låt tillagas i ca 20-25 min (tills kycklingen är genomstekt). Ta ut och täck genast med folie och låt stå i ca 15-20 min. Fördela sedan kycklingfilerna till strimlor.

Finhacka sellerin och löken. Riv ättiksgurkorna på grova sidan av rivjärnet. Hacka äggen. Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med kycklingen. Låt kycklingröran få gotta sig en stund i kylen innan servering. Servera som fyllning i smörgåsar eller i bakad potatis.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close