Läcker pastasås med kyckling, spenat och tomat

Riktigt läcker pastasås med kyckling, vitlök, soltorkad tomat, tomat och spenat. Så krämig och så god! Dessutom ganska enkel att laga. Kan inte bli bättre.4 portioner
300 g kycklingfilé
1 lök
4 st vitlöksklyftor
6 st soltorkade tomater (kan uteslutas)
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
100 g färsk babyspenat
150 g cocktailtomater
Riven parmesanost (justera mängd efter smak)
Salt & peppar
Olja till stekning
Servering:
Pasta
Färsk basilika

Gör såhär:
Hacka kycklingen och lök i tärningar, hacka soltorkade tomaterna i mindre bitar, finhacka vitlöksklyftorna och dela cocktailtomaterna i halvor.

Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling och vitlök, stek tills kycklingen inte längre är rå. Vänd i soltorkad tomat, stek lite till. Häll över grädden och crème fraîche. Krydda med salt och peppar. Var försiktigt med salten, du ska ha i parmesan lite senare, det får inte bli för salt. Låt såsen puttra utan grytlock på medelvärme i ca 10-15 min, tills kycklingen är färdiglagad och såsen känns krämig.

Vänd i spenaten och cocktailtomat. Låt såsen puttra i 5 min till. Avslutat med att riva parmesan i såsen, ha i efter smak. Om du vill så kan skippa att riva parmesan i såsen och istället servera parmesan bredvid och riva direkt över din portion. Servera med pasta och färsk basilika. Smaklig måltid!

Join the Conversation

  1. Anonym says:

    Blev så gott!

  2. Misan says:

    Hej! Köpte din bok när du var i Katrineholm, och gör idag Khoresh bademjan! Var så sugen på att testa ett ris, så jag slår till med att göra Tadig och hoppas det funkar ihop. Just nu doftar det jättegott!!! Det härligaste så här långt har varit att hitta rätt på ingredienser. Besökte en liten butik och mötte ett underbart par (ägarna) som engagerade sig, förklarade och kom med god råd! Så kul. Jag kommer återvända och lovade att ta med min kokbok! Tack för inspiration! /Misan

  3. Sandra says:

    Hej. Måste man ha parmesanost i?

    1. Anonym says:

      Det är dessvärre ett krav, annars får man inte laga rätten

  4. Christine says:

    Jag hade i en fond de chef grönsaksfondtärning och lite e sambal! Fyyyy va gott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close