Krämig pasta med paprika och kyckling

God och krämig pastasås med kyckling, paprika champinjoner, grädde och färskost. Perfekt vardagsmat!

6 portioner
800 g kycklingfile
2 paprikor (gärna en röd och en gul)
1 rödlök
200 g champinjoner
2-3 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
300 g färskost
2 dl grädde
2-3 msk chilisås
300 g pennepasta
Salt & peppar
Olja till stekning

Fler goda pastasåser med kyckling: Citronkyckling, pastasås med kyckling och spenat, pasta pesto, pastagratäng med curry, gorgonzolasås
Vegetariska pastasåser: Pesto rosso, penne pesto, tomatsås med soltorkad tomat, pasta limone, morotspasta

Se mig laga rätten på min Youtubekanal

Gör såhär:
Hacka kyckling i bitar, lök i tärningar, paprika i strimlor, champinjoner i skivor och vitlök fint. Hetta upp olja och stek kyckling och 0,5 msk paprikapulver på medelhög värme tills kycklingen får färg. Ta ur kycklingen från stekpannan och lägg åt sidan. I samma stekpanna som du stekte kycklingen steker du paprika, lök och champinjoner under omrörning tills de mjuknar. Vänd i kycklingen, vitlök, paprikapulver, timjan och stek nån minut till. Tillsätt chilisås, färskost och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10-12 min. Koka pastan al dente. Precis innan du silar av pastan tar du tillvara på 1 dl av pastans kokvatten. Blanda ihop pastan, 1 dl kokvatten och såsen. Servera genast!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Vad är det för färskost du använder ?

    1. Zeina Author says:

      Neutral philadelphiaost 🙂

  2. Vilken chilisås ska man använda?

    1. Leila says:

      Jag använde sriracha och det blev mycket gott 🙂

  3. Millan says:

    Super gott. Hela familjen älskade den. Tack för alla goda recept.

  4. Ann Myhrman Lager says:

    Jättegott! Jag har gjort receptet tre gånger nu i sommar! Första gången tog jag vanlig chilisås. Andra gången tog jag sriracha och det blev väldigt starkt. Tredje gången tog jag 1 msk av varje och det blev perfekt. Jag har också kommit fram till att 1 tsk salt är perfekt mängd. Tack för ett jättebra recept!

  5. Eddie says:

    Vilken grädde använde du?

  6. Jag gjorde denna med visgrädde, tyckte dock den blev för fet/tung. Nästa gång blir det matlagningsgrädde istället. Smakerna var jättebra, väldigt gott!

    1. Millis says:

      Tips är att använda gräddmjölk istället, dvs blanda ut vispgrädde med vanlig mjölk. Blir samma effekt som matlagningsgrädde, utan att behöva betala för typ vatten… Och godare dessutom 🙂

  7. Heidi says:

    Super god pasta rätt och enkle att göra. Den kommer vi att göra om flera gånger:)

  8. Domarina Benyamin says:

    Alltså pastan var jätte god. Jag är så glad att någon sa till mig om Zeina. Jag kan verkligen inte vänta tills villagarage alla dem här goda recepten.

  9. Anonym says:

    Vart jättestarkt med chilisåsen barnen kunde inte äta den

  10. Anonym says:

    Det blev jättegott. Lite smaklöst men ska ta annan chilisås nästa gång.

    1. Anonym says:

      smart att hälla i chillisås om barn ska äta det.

  11. Karin says:

    Så himla gott! Hela familjen älskar denna rätt! Tusen tack för all inspiration och fantastiska recept!

  12. Cecilia says:

    Kan jag byta ut färskost mot creme fraiche?

    1. Elin Rosander says:

      Det gjorde jag och det gick jättebra.

  13. Magnus says:

    Tänkte göra den vegitarisk med soltorkade tomater
    Hur mycket behöver man?

  14. Elin Rosander says:

    Fantastiskt gott tyckte hela familjen! (Man och barn på 2,6 och 9år.) Kommer definitivt lagas fler ggr. Tack för alla fina recept du bjuder oss på. Det finns så mycket gott som jag vill testa.
    Imponerad över ditt driv

  15. Dalia says:

    Very good resept, we love it ❤️

  16. Lizzie says:

    Veganiserade denna med oumph istället för kyckling och det blev jättegott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close