Kyckling/ Pasta & Nudlar/ Såser & Dressingar

Krämig pasta med paprika och kyckling

God och krämig pastasås med kyckling, paprika champinjoner, grädde och färskost. Perfekt vardagsmat!

6 portioner
800 g kycklingfile
2 paprikor (gärna en röd och en gul)
1 rödlök
200 g champinjoner
2-3 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
300 g färskost
2 dl grädde
2-3 msk chilisås
300 g pennepasta
Salt & peppar
Olja till stekning

Fler goda pastasåser med kyckling: Citronkyckling, pastasås med kyckling och spenat, pasta pesto, pastagratäng med curry, gorgonzolasås
Vegetariska pastasåser: Pesto rosso, penne pesto, tomatsås med soltorkad tomat, pasta limone, morotspasta

Gör såhär:
Hacka kyckling i bitar, lök i tärningar, paprika i strimlor, champinjoner i skivor och vitlök fint. Hetta upp olja och stek kyckling och 0,5 msk paprikapulver på medelhög värme tills kycklingen får färg. Ta ur kycklingen från stekpannan och lägg åt sidan. I samma stekpanna som du stekte kycklingen steker du paprika, lök och champinjoner under omrörning tills de mjuknar. Vänd i kycklingen, vitlök, paprikapulver, timjan och stek nån minut till. Tillsätt chilisås, färskost och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10-12 min. Koka pastan al dente. Precis innan du silar av pastan tar du tillvara på 1 dl av pastans kokvatten. Blanda ihop pastan, 1 dl kokvatten och såsen. Servera genast!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Elin
    06/06/2020 at 13:07

    Vad är det för färskost du använder ?

    • Reply
      Zeina
      07/06/2020 at 08:31

      Neutral philadelphiaost 🙂

  • Reply
    Nina
    07/06/2020 at 12:42

    Vilken chilisås ska man använda?

    • Reply
      Leila
      07/06/2020 at 20:22

      Jag använde sriracha och det blev mycket gott 🙂

  • Reply
    Millan
    12/06/2020 at 08:32

    Super gott. Hela familjen älskade den. Tack för alla goda recept.

  • Reply
    Ann Myhrman Lager
    09/07/2020 at 19:15

    Jättegott! Jag har gjort receptet tre gånger nu i sommar! Första gången tog jag vanlig chilisås. Andra gången tog jag sriracha och det blev väldigt starkt. Tredje gången tog jag 1 msk av varje och det blev perfekt. Jag har också kommit fram till att 1 tsk salt är perfekt mängd. Tack för ett jättebra recept!

  • Reply
    Eddie
    26/07/2020 at 14:41

    Vilken grädde använde du?

  • Reply
    Anna
    18/08/2020 at 15:33

    Jag gjorde denna med visgrädde, tyckte dock den blev för fet/tung. Nästa gång blir det matlagningsgrädde istället. Smakerna var jättebra, väldigt gott!

    • Reply
      Millis
      15/09/2020 at 21:18

      Tips är att använda gräddmjölk istället, dvs blanda ut vispgrädde med vanlig mjölk. Blir samma effekt som matlagningsgrädde, utan att behöva betala för typ vatten… Och godare dessutom 🙂

  • Reply
    Heidi
    14/09/2020 at 17:32

    Super god pasta rätt och enkle att göra. Den kommer vi att göra om flera gånger:)

  • Leave a Reply