Lasagnette

Sugen på lasagne men har ont om tid? Då är det snabblasagne du ska svänga ihop. Du gör den med lasagnette-pasta, en pastasort som ser ut som mini-lasaganeplattor. Men rätten blir lika god med exempelvis fjärilspasta, pastaskruvar eller vad du gillar eller råkar ha hemma.

4-6 portioner
1 gul lök
2 selleristjälkar
2 rivna morötter
3 vitlöksklyftor
rapsolja att steka i
500 g nöt- eller vegofärs
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
1 förpackning krossade tomater, cirka 400 g
1 förpackning passerade tomater, cirka 400 g
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
300 g lasagnette-pasta eller fjärilspasta
färsk basilika att toppa med
Ostsås:
2 dl crème fraiche, 34 procent
200 g riven ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka lök, selleri och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, selleri, morot och vitlök glansiga. Tillsätt färs och torkade kryddor och stek tills färsen har fått färg. Tillsätt krossade och passerade tomater samt salt och peppar, och låt såsen koka under lock i 15 minuter.

Koka pastan al dente och sila av. Häll hälften av pastan i botten på en smord ugnsform och fördela sedan färssåsen jämnt ovanpå. Täck med resterande pasta.

Blanda ihop crème fraiche och riven ost. Bred ut ostsåsen på toppen. Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter,eller tills ostsåsen fått en fin gyllene färg. Toppa med basilika och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close