Lättlagad kycklingpasta- Middag på 30 min

Lättlagad och supergod pastarätt som du enkelt svänger ihop på nolltid. Du kan hålla såsen simpel som jag har gjort eller piffa upp den med både soltorkad tomat, nedan har jag länkat till två riktigt goda pastasåser.

6 portioner

800 g kycklingfilé
4 vitlöksklyftor
1 msk chili- eller paprikapulver
5 dl creme fraiche (34% fetthalt)
150 g färsk babyspenat
1 msk japansk soja
Salt & peppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
400 g pasta
Parmesan
TIPS! Du kan tillsätta soltorkad tomat i såsen, hacka i bitar och vänd ner samtidigt som crème fraichen.

Recept på krämig pasta med kyckling och soltorkad tomat hittar du HÄR! och smarrig vegetarisk pastasås HÄR!

Gör såhär:
Hacka kycklingen i bitar, finhacka eller riv vitlöksklyftorna. Hetta upp olja och stek kyckling tills den får lite färg. Vänd i vitlök och chili- eller paprikapulver och stek under omrörning i ca 2-3 min. Tillsätt crème fraiche och soja. Låt såsen puttra utan lock i ca 15 min.

Koka pastan och precis innan du silar av pastan tar du tillvara på 1,5 dl av pastavattnet. Vänd ner spenat i såsen, låt såsen sjuda 1 min. Vänd sedan i pastan och riven parmesan i såsen. Rör om och smaka av med salt & peppar. Servera  och njut. Superenkelt och supergott!

Join the Conversation

  1. Mariem says:

    Kan man byta ut creme fraiche mot naturell yoghurt istället? Tack!

    1. Zeina Author says:

      Nej det blir inte samma resultat då.

  2. Emilia says:

    Pastan fick högsta betyg hemma! Enkel och snabb att tillaga också!

  3. Gunilla Carlsson says:

    Hej!
    Supergod rätt och så lättlagad
    Hackade valnötter som topping:) vilket gav rätt lite crunch.

  4. Jättegott

  5. Jocke Eriksson says:

    Mina barn älskar den här rätten, tänkte att det skulle bli en matlåda över åt mig till lunch i morgon men dom åt upp allt. Väldigt god tycker jag också

  6. Frans says:

    Vad är det för sorts pasta? Har sökt och sökt och hittar inte ens formen bland olika “posters” på nätet som visar alla möjliga former. Var köper man den sorten (gillar hur den ser ut och att den antagligen fångar såsen på ett bra sätt).

    1. Magnus Yngver says:

      De är Pasta Penne

    2. Magnus says:

      Fel bild 😀 . De är Mafalda Corta Pasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close