Lättlagad pad see ew

Pad see ew är en thailändsk nudelwok som enkelt görs på få ingredienser. Riktigt god! En autentisk pad see ew görs med kinesisk broccoli som är en asiatisk kålsort. Den är mycket svår att få tag på i Sverige. Man använder även bredare risnudlar än de jag har använt i mitt recept, en nudelsort som också är svår att hitta. Därför har jag gjort lite justeringar från originalet och använt broccoli och pak choi och mellanbreda risnudlar som hittas i de flesta asiatiska livsmedelsbutiker.

4 portioner
300 g breda risnudlar
2 st kycklingfiléer
2-3 st vitlöksklyftor
1 broccolihuvud (ca 250 g)
2 st pak choi
3 st ägg
Olja till stekning
0,5 dl soja (läs tips nedan)
0,5 dl söt soja
1 tsk fisksås (kan uteslutas)
Salt & peppar
Förslag på garnering:
Salladslök, koriander och chiliflakes
TIPS! Jag använder thailändsk mushroom soy sauce och thailändsk sweet soy. Du kan se sorterna HÄR! De hittas främst i asiatiska livsmedelsbutiker. Japansk soja och ketjap manis funkar också

Recept på pad thai hittar du HÄR!

Gör såhär:
Börja med att lägga risnudlarna i blöt i ljummet vatten i ca 30 min. Du kan även snabbt förkoka nudlarna i 4-5 min, skölja av i kallt vatten och låta rinna av i en sil. Jag rekommenderar dock att du blötlägger nudlarna för bäst konsistens på nudlarna.

Hacka broccolin i buketter och pak choi i klyftor. Finhacka vitlök och skär kycklingen i bitar. Förkoka broccolin i 2 min i vatten, den ska bara mjukna en aning. Sila av och ställ åt sidan. Hetta upp olja i en wokpanna eller stekpanna. Stek vitlöken tills den blir glansig på medelvärme. Vänd i kycklingen och stek tills den inte längre är rå. Vänd i broccoli och pak choi, stek i 3-4 min. Vänd i nudlarna, sojasåserna, fisksås, salt och peppar. Woka allting under omrörning i 2-3 min. Knuffa nudlarna åt sidan och gör lite plats i stekpannan, knäck i äggen, stek äggen under omrörning tills du får äggröra. Blanda sedan ihop allting och servera!

Join the Conversation

  1. Åh det är en av mina absoluta favoriträtter när jag är i Thailand! Det är så synd att det inte går att få tag på riktigt breda risnudlar i Sverige… En gång köpte jag med mig färska från en marknad i Thailand, och förvarade i frysen 🙂
    Önskemål om recept: sabich-pita <3
    Du är fantastisk, tack för all inspiration!

  2. Anonym says:

    Det finns breda risnudlar på asiatiska livsmedel som heter Asian Market. Den ligger på Olof Palmes gata 12.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close