Maffiga hamburgare med lökringar

Godaste burgarna med extra allt. Så maffiga och goda! Lökringarna är verkligen pricken över i:et.

4-6 portioner
4 stora hamburgare eller 6 mindre:
800 g högrevsfärs
Salt & peppar
4-6 skivor cheddarost
Lökringarna:
3 st gula lökar
0,5 dl vetemjöl till panering
Rapsolja till fritering
Frityrsmet:
1,5 dl mjöl
1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
1 tsk bakpulver
1,75 dl (lite mindre än 2 dl) kolsyrat vatten (vanlig vatten funkar oxå)
Nypa salt och svartpeppar
Hamburgardressing:
Följ receptet HÄR! och tillsätt gärna sririacha
Serveringsförslag:
Briochebröd
Salladsblad
Finhackad saltgurka och tomat
Jalapeno
Pommes

Gör såhär:
Blanda ihop dressingen enligt receptet HÄR! och tillsätt eventuellt sriracha om du gillar hetta. Blanda ihop färsen till hamburgarna och forma 4 maffiga burgare eller 6 mindre. Låt stå i kylen medans du förbereder lökringarna.

Blanda mjöl, maizena, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt vatten och blanda ordentligt. Låt smeten stå och svälla i 10 min. Skala och skär löken i ca 1 cm tjocka skivor. Separera lökringarna från varandra. Doppa lökringarna i mjöl. Hetta upp olja till 180° i en kastrull, stekpanna med höga kanter eller fritös. Doppa lökringarna i smet. Fritera gyllene ca 2 min på varje sida. Låt rinna av på papper.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna ca 3-4 min på varje sida, pressa till dom lite lätt när du steker dom. När burgarna fortfarande är varma lägger du cheddarost över. Montera ihop din burgare med alla tillbehör och hugg i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close