Ägg/ Dessert/ Efterrätt/ Vegetariskt

Ugnspannkaka med bär

En lite roligare ugnspannkaka som tillagas i en stekpanna och toppas med bär. Serveras med en klick grädde och lite florsocker. MUMS!
15

6 portioner ugnspannkaka
3 stora ägg eller 4 små
3 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker (kan bytas ut mot riven citronskal)
1 krm salt
1 tsk socker
2 msk smör
Garnering:
2 dl färska bär av valfri sort, hackade
Du kan även ta äpplen som du hackat i tärningar och stekt i lite smör

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg alla ingredienser till pannkakan (förutom smöret) i en bunke och vispa med en elvisp tills du får en slät och klumpfri smet. Smält smöret i en stekpanna (ca 28-30 cm) och smörj den runtom. Ha stekpannan kvar på medelvärme och häll över smeten. Strö på bären och grädda sedan mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna. Servera med grädde, sylt eller bär och pudra lite florsocker på.
Recept på klassisk ugnspannkaka hittar du HÄR!
1023  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply