Ägg/ Dessert/ Efterrätt/ Frukt & Bär

Ugnspannkaka med bär

Festlig och urläcker ugnspannkaka med både bär och choklad tillagad i stekpanna. Serveras med en klick grädde och florsocker. MUMS!  

6-8 portioner ugnspannkaka
4 st ägg
3 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker (kan bytas ut mot citronzestl)
1 krm salt
1 msk socker
15 g smör
Garnering:
2 dl färska bär av valfri sort
1 näve chokladknappar eller finhackad choklad (valfritt)
Florsocker
Serveringsförslag:
Glass eller vispad grädde

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg alla ingredienser till pannkakan (förutom smöret) i en bunke och vispa med en elvisp tills du får en slät och klumpfri smet. Smält smöret i en stekpanna (ca 28-30 cm, tänk på att använda en stekpanna som tål ugnsvärme) och smörj hela insidan av stekpannan med smöret. Ha stekpannan kvar på medelvärme och häll över smeten. Strö på bären och låt pannkakan stekas lite lätt i 2 min på medelvärme. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 25-30 min. Så fort du tar ut stekpannan från ugnen strör du choklad över. Låt svalna. Pudra florsocker på och servera gärna med grädde.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ninwa
    22/08/2020 at 14:23

    Hej. Kan man använda frysta bär till denna?

  • Leave a Reply