Lemonad är en av mina favoritdrinkar, särskilt att släcka törsten med en varm sommardag. Jag gillar blandningen mellan sött, syrligt och friskt. Testa att ha blåbär i lemonaden. Bären ger en vacker färg och en underbar smak. Du kan byta ut blåbären mot andra bär som hallon eller jordgubbar. Blåbären ger dock skarpast färg.
Ca 1,5 liter lemonad
Sirap:
200 g blåbär (färska eller djupfrysta)
2 dl socker
2 dl vatten
Lemonad:
3-5 citroner (justera syra efter smak)
Ca 1 liter vatten
TIPS! Du kan byta ut blåbären mot hallon eller jordgubbar men då får lemonden en ljusare färg.
Gör såhär:
Blanda socker och vatten i en kastrull, koka upp under omrörning. När sockret löses upp tillsätter du blåbären (spara lite blåbär till garnering). Låt blåbären puttra i sirapen samtidigt som du mosar dem ordentligt, de kommer att ge sirapen en vacker färg och god smak. Låt allting få puttra i ca 3-4 min. Stäng av värmen, lägg ett lock på kastrullen och låt sirapen kallna helt. Sila sedan bort blåbärsskalen.
Pressa citronerna och blanda med sirapen. Späd ut med önskad mängd vatten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker eller citron. Häll upp i glas, toppa med mycket is, lime eller citronklyftor och färska blåbär. Servera och njut! Lemonadens hållbarhet är ca 4-5 dagar i kylen.
hej, kan du göra en post om vilka basvaror man bör ha i hemmet för bakning och matlagning? Det hade varit jättetrevligt 🙂 Älskar din blogg!
Hej! Tack 😀
Absolut, ska ordna det, bra tips. Ha det fint. Kram
ÅHHH så gott!