Luftigt bröd med grahamsmjöl och vetekli

Ett luftigt och gott flätbröd med grahamsmjöl och vetekli. Passar utmärkt som frukostbröd eller på buffén.
ö1 ö7 

1 stor limpa eller 2 mindre bröd
Ca 12 dl vetemjöl special
1 dl vetekli
1,5 dl grahamsmjöl
50 g färsk jäst eller 1 påse torrjäst
1 dl rapsolja
6 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
1 msk honung eller socker
Garnering
Ägg för pensling
Välj fritt mellan olika frön att ha på brödet. Jag hade sesam-, solros- och pumpafrön

Gör såhär:
Blanda allting och knåda ordentligt tills du får en smidig deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är för kladdig. Täck bunken med plastpåse och låt jäsa i ca 1,5 h.
Häll ut degen på mjölad bord och dela den i 3 delar. Rulla till lika långa bitar och mjöla varje lite så de inte fastnar i varandra när du flätar dem. Du kan välja att göra en stor brödlimpa eller 2 små. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, täck med plastpåse och låt jäsa i ca 1 timme.

Värm ugnen till 225°. Pensla brödet med ägg och strö på önskade frön. Ta in i mitten av ugnen, sänk värmen till 200 ° och grädda i ca 35-40 min. Ta ut och låt svalna på galler.
ö4ö6 ö2 ö9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close