Lyxig och enkel plockmat med Crème Bonjour

ANNONSSAMARBETE MED CRÈME BONJOUR

Duka fram en lyxig buffé med läckerheter sådär mitt i veckan. Bjud in grannen, några goda vänner eller bara njut med familjen. Det behöver inte vara något avancerat som kräver att man står i köket hela dagen. Det finns en anledning till varför tacos är så populärt. Vi älskar, stora som små, att kunna plocka lite gott och blandat från en buffé. Byt ut fredagstacosen mot något lite lyxigare (och godare 😉 ). Här kommer förslag på utsökt, festlig och lättlagad plockmat som passar lika bra att bjuda på till vardags som till fest. Med Crème Bonjours goda ostar lagade jag en smakrik buffé som lätt går hem hos de flesta. Massa lyxigt gott som är lättlagat.

Jag älskar hur Crème Bonjours ostar gav varje rätt ett lyft. Som i kantarellpajen som blev himmelsk god. Jag skippade äggstanning som man vanligtvis har i kantarellpaj och ersatte det med Crème Bonjours kantarellost. Det blev den godaste kantarellpajen jag någonsin har smakat. Du måste testa! Jag lovar att du inte kommer att bli besviken. För att göra det enkelt gjorde jag pajen med smördeg. Pajen blev klar på ett kick. Jag lagade även saftiga rödbetsbiffar som jag spritsade färskost på. Dom var inte bara en fröjd för ögat, dom smakade underbart. Jag gjorde en god dippsås med sting som jag servered grönsaksstavar bredvid, fyllda och ugnsbakade pimiento de padron och ljuvlig lax toppad med gräslöksfärskost. Alla ostsmaker smakar inte bara grymt gott, de är laktosfria och nu även helt gelatinfria. 

Festligt, enkelt och lyxigt. Här kommer recept på allt gott. Fler läckra recept med Crème Bonjour hittar du HÄR!

6 portioner smördegspaj med kantareller
1 stor platta smördeg (finns i kyldisken i de flesta mataffärer)
200 g Crème Bonjour kantarell
500 g färska kantareller
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
100 g riven ost
1 äggula till pensling (kan uteslutas om man vill ha pajen äggfri)
Salt & peppar
Smör till stekning

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper. Nagga smördegen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 5 min. Ställ åt sidan. Hacka kantarellerna grovt, hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek kantarellerna tills de slutar vätska sig. Tillsätt sedan en klick smör, lök, vitlök och stek en stund under omrörning. Krydda med salt och peppar. Stäng av värmen och låt svampen svalna lite. Rör sedan i Crème Bonjour kantarellost och den rivna osten. Lägg svampfyllningen över smördegen, pensla kanterna med äggula. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Servera pajen varm eller kall.

4-6 portioner rödbetsbiffar med färskost
300 g rödbetor
200 g morötter
1 gul lök
2 st ägg
Ca 1-1,5 dl ströbröd
Salt och peppar
Smör eller olja till stekning
Salladsblad
Topping:
Crème Bonjour Bleu (läs tips)
Timjan
TIPS! Om du vill ha en mildare ost kan du spritsa biffarna med vilken annan sorts ost från Crème Bonjour. Alla smaker funkar jättebra.

Gör såhär:
Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och stek den tills den får färg. Blanda sedan alla ingredienser förutom toppingen i en bunke. Låt smeten stå och svälla i 5 min. Om smeten känns för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd. Forma till små biffar och stek i smör eller olja ca 3 min på varje sida. Låt biffarna svalna. Lägg sen varje rödbetsbiff på salladsblad. Spritsa Crème Bonjour på och toppa med timjan.

4 portioner lax med gräslök och färskost
4 st laxbitar
200 g Crème Bonjour gräslök
Rivet skal från 1 citron (bara det gula)
Saften från en halv citron
Salt & peppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg laxbitarna i en ugnsform. Pressa lite citron över varje laxbit och riv sedan citronskal över. Krydda med salt och peppar. Toppa med färskosten. Baka mitt i ugnen i ca 20 min.

Jalapenodipp med vitlöksost
100 g Crème Bonjour vitlök
0,5 dl finhackad jalapeno
2 msk creme fraiche
Salt och peppar

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser. Låt gärna dippsåsen gotta till sig i kylen en stund. Servera som dippsås till grönsaksstavar, chips eller kex.

Ugnsbakade pimiento de padron
100 g pimiento de padron (gröna minipaprikor)
100 g Crème Bonjour grekisk vitlök
25 g riven ost
Salt & peppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Dela paprikorna i mitten och kärna ur. Blanda färskost, riven ost, salt och peppar. Fyll paprikorna med oströran. Baka sedan mitt i ugnen i ca 7 min.


Join the Conversation

  1. Carro says:

    Det var den bästa nyheten på länge, att dom är helt gelatinfria nu, alltid varit sugen på att smaka, men aldrig kunnat just pga gelatinet!

    1. Minou says:

      Lagade smårätterna det blev jättegott. Framför allt tyckte vi om rödbetsbiffarna. I stället för pajen blev det en vanlig västerbottenpaj eftersom det inte är kantarelltid. Hjälp visste inte om att den här typen av goda ostar kan innehålla gelatin. Men nu vet jag och att Creme Bonjour inte innehåller det.

      1. Minou says:

        PS Brukar köpa Boursin eller Cantadou de är också utan gelatin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close