Maffiga, saftiga och riktigt goda vaniljmuffins toppade med kanel och socker. Muffinsen påminner lite om munkar i smaken.
12 st stora vaniljmuffins
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker
2 dl mjölk
1 dl rapsolja
Garnering:
50 g smält smör
1 tsk kanel
0,5 dl socker
Recept på amerikanska chokladmuffins hittar du HÄR!
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg 12 st pappersformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt med en elvisp. Vänd i mjölk och olja. Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt. Lägg smeten jämnt i muffinsplåten. Baka mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt svalna en stund. Smält smör och blanda ihop kanel och socker i en skål. Pensla muffinsen med smör, doppa sedan i kanel och socker.
Hej Zeina!
Jag bakade dessa ikväll till efterrätt och ditt mango lassi recept. Super gott!! Min bror älskade muffinsen, han sa att det smakar som pepparkaka. Tack för dina underbara recept, gör dem nästan varje dag!
Testat att göra dom så goda 😉 Undrar bara om du tror det funkar att stoppa i små äppelbitar inuti?
Jättegoda! Blir härligt fluffiga med knaprig yta.
Jag brukar ha i äppelbitar och baka dem i rosenformar. Jättegoda.
Tack för alla dina inspirerande recept! 3 dl socker är i mitt tycke väldigt mycket socker, har någon provat bakat med mindre socker? Gjorde ni någon annan justering för att få mindre socker fungera?