Mango lassi

Mango lassi är en svalkande indsik yoghurtdrink. God att avnjutas som dessert, mellanmål eller till frukost. Jag brukar servera mango lassi som en efterrätt, speciellt om vi har ätit stark och kryddig mat. Det blir ett perfekt avslut på en god indisk middag. Recept på massa goda indiska rätter hittar du HÄR!
indisk mat-6

2 stora glas mango lassi
2 mogna färska mango eller 250 g djupfryst mango
5 dl mild yoghurt
2-3 msk socker eller honung
TIPS! Du kan späda ut mango lassi med mjölk eller vatten om den känns för tjock i konsistensen. Du kan byta ut mangon mot 2 bananer eller 250 g jordgubbar.

Gör såhär:
Skala och hacka mangon i bitar om du använder färsk. Lägg, mango, yoghurt och socker/honung i en mixer och mixa allting fint. Späd eventuellt ut med lite vätska tills din dryck når önskad konstens. Häll upp i glas och servera.
indisk mat-5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close