Frasiga och goda maränger, ett recept som du inte kan misslyckas med. De håller sig lika fina och goda i en burk upp till 2 veckor.
Ca 14 st Maränger
3 äggvitor
2 dl socker
2 droppar ättikssprit
2-3 droppar hushållsfärg
Strössel
Gör såhär:
Värm ugnen till 100°. Börja med att diska bunken en extra gång, finns det minsta droppe fett i bunken så kommer marängerna aldrig att stelna. När du ändå är igång så kan du diska elvispens vispar. Separera äggen utan att få med gula. Lägg äggvitor, socker och ättikssprit i den rena och torra bunken och vispa till en hård och fast skum i några minuter. När du kan lyfta bunken upp och ner utan att marängen flyter ut är dom klara. Vänd i hushållsfärgen. Lägg i en spritpåse och spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper, strö på strössel och baka mitt i ugnen i 1,5 timme. Ta ut och låt svalna. Marängerna håller sig frasiga och fina i en burk upp till 2 veckor.