En festlig och vacker salladsbricka från Marocko. Serveras gärna med ris och majonnäs. Perfekt att förbereda i god tid om man vill bjuda på den vid speciella tillfällen. Bara att ställa i kylen och ringla citronvinägretten på precis innan servering.
Förslag på grönsaker, välj fritt och mixa efter smak
Grönsaker som ska förkokas:
Potatis
Broccoli
Blomkål
Hari cot verts
Ärtor
Rödbetor
Morot (kan serveras råa)
Salladsgrönsaker:
Tomat
Gurka
Paprika
Romansallad
Rädisor
Majs
Oliver
Morot
Rädisor
Lök
Tillsättning:
Tonfisk i vatten på burk
Hårdkokta ägg
Oliver
Vinägrett
2-3 pressade citroner
0,5 dl olivolja
Salt & peppar
Liten bunte finhackad persilja
Liten bit lök- finhackad
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till vinägretten och låt stå i kylen. Hacka alla grönsaker i önskad storlek. Koka de som behöver kokas i lättsaltad vatten, låt rinna av och kallna. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Garnera en bricka med salladsblad. Varva grönsaker och oliver snyggt på brickan, lägg tonfisk och ägg i mitten. Ställ i kylen tills det är dags för servering. Innan servering ringlar du vinägretten på. Servera med ris, majonnäs/yoghurt och eventuellt bröd bredvid.