Dessa godbitar påminner en aning om chokladbollar men har en djupare chokladsmak eftersom havregrynen vänds i en chokladsås. Supergoda och busenkla att baka!
Ca 24 st kakor
125 g smör
2,5 dl socker (jag tog råsocker strö men strösocker funkar också bra)
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
8 dl havregryn
Topping (valfritt):
100 g choklad (mjölk eller mörk choklad)
Kokos
Gör såhär:
Lägg smör, socker, vaniljsocker, kakao och mjölk i en kastrull eller stekpanna. Värm upp tills smöret smälter och du får en chokladsås samtidigt som du ständigt rör om. Låt chokladsåsen koka under omrörning i ca 2 min. Dra bort från värmen, vänd i havregrynen och blanda allting. Forma kakor och lägg på bakplåtspapper. Låt kakorna stelna, ringla smält choklad över och toppa med kokos. Låt kakorna stelna i kylen en stund innan servering. Förvara i kylen och servera gärna kakorna kalla. Kakorna funkar alldeles utmärkt att frysas in.
Sooo… Typ platta chokladbollar?
Mmm, jättegoda! Bakade dom tidigare idag och smakade precis min första 🙂