Kambodjanska friterade bananer i frasig vårrulledeg. Busenkla att göra och så goda att servera nyfriterade. Pudra med florsocker och njut av dem som de är eller servera glass bredvid. Vårrulledeg hittar du främst i livsmedelsbutiker som säljer produkter från Asien, välj den minsta storleken.
4-6 portioner
18 st små vårrulleark (finns i frysdisken i asiatiska livsmedelsbutiker)
2-3 st bananer
Rapsolja till fritering
Florsocker till garnering
MISSA INTE ATT FÖRBESTÄLLA ETT SIGNERAT EXEMPLAR AV MIN NYA KOKBOK LADDAD MED VEGANSKA RECEPT FRÅN JORDENS ALLA HÖRN. LÄS MER OM BOKEN HÄR!
Gör såhär:
Skär bananerna i bitar. Lägg en bit banan i en vårrulledeg. Pensla kanterna på degen med vatten (vattnet funkar som “klister” och gör att degen håller ihop) och vik ihop till ett fyrkantigt paket. Lägg paketen på bakplåtspapper med öppningen nedåt. Hetta upp olja till 180°. Fritera bananerna gyllene ca 3 min på varje sida. Låt rinna av på papper. Pudra med florsocker och servera genast. Goda att äta som de är eller med glass. Num chet chien smakar bäst nyfriterade.