Nyttiga och goda kokostoppar gjorda på endast banan och kokos. Goda som mellanmål eller till fikat och kan ätas med gott samvete. Perfekta att baka när du har övermogna bananer i fruktskålen. Recept på klassiska kokostoppar hittar du HÄR!
Ca 14 st små kokostoppar
2 mycket supermogna bananer (de ska vara mjuka och mörka i skalet)
200 g kokos
TIPS! Du kan smaksätta smeten med 1 tsk vaniljsocker.
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Använd riktigt mogna och mjuka bananer för bäst resultat. Skala och mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt kokos och knåda ihop smeten med händerna. Krama in bananerna ordentligt med kokosen. Forma kokostoppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i 10 min. Klart!
Dessa kokostoppar må vara nyttiga, men så trista i smak och konsistens. Gick att äta med pinjehonung på, men smakade fortfarande för mycket banan.
Ungefär hur stora är bananerna? Bananer kan ju variera väldigt mycket i storlek 🙂
Kan man frysa kokostopparna?