Busenekel och lyxig oreocheesecake serverad i glas. Superfärsch och god dessert!
4 portioner
1 pkt oreokex
200 g färskost (tex philadelphiaost)
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 lime
2 msk smält smör
Garnering (valfritt):
Bär, riven choklad, oreokex
Gör såhär:
Krossa 10 st oreokex, banka dem med brödkavel eller kör i en mixer tills de blir smulor. Blanda smulorna med smält smör. Fördela kexsmulorna jämnt i 4 glas. Vispa grädden fast och fluffig, ställ åt sidan. I en separat skål blandar du färskost, rivet skal från en halv lime (endast det gröna), saften från en halv lime, vaniljsocker och florsocker. Vispa snabbt med en elvisp. Vänd i grädden och rör om med en slickepott.
Spritsa eller klicka i färskostblandningen i glasen över kexsmulorna. Ställ glasen i kylen i ca 60 min, eller längre om du vill servera dem vid senare tillfälle, de klarar sig fint i kylen i flera timmar. Toppa med orekoex, riven choklad, bär och servera!
❤️❤️❤️
❤️