En lyxig och mycket läcker fiskmacka. Lite som en fiskburgare med det där lilla extra! Fisken paneras i panko vilket gör den extra krispig. Pano är japanskt ströbröd som hittas i de flesta mataffärer. Om du inte hittar det så funkar vanlig ströbröd alldeles utmärkt. Fler läckra recept på panerad fisk hittar du HÄR!
6 portioner
Panerad fisk:
6 st djupfrysta eller färska fiskfiléer av valfri sort (tex rödspätta- eller torskfilé)
1-2 st ägg
Ca 1 dl vetemjöl
Ca 3 dl panko ströbröd (kan även bytas ut mot vanlig ströbröd)
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Rapsolja och en klick smör till stekning
Serveringsförslag:
Coleslawsallad- recept hittar du HÄR!
Bröd
Skalade räkor (valfritt)
Creme fraiche eller gräddfil (jag tog gräddfil)
Finhackad rödlök
Citron
Salladsblad
Recept på coleslaw finns HÄR!
Gör såhär:
Tina upp fisken om du använder djupfryst. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar. Låt stå en stund medan du förbereder garnering. Vispa upp ägget med en gaffel. Lägg panko och vetemjöl i separata tallrikar. Vänd först en filé i taget i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek fisken i ca 4-6 min på varje sida (stektiden kan variera beroende på hur tjock filé du har). Pankon suger åt sig oljan, fyll på stekpannan vid behov.
Lägg ett salladsblad på en skiva bröd. Lägg coleslaw på salladsbladet. Lägg sedan fisken över och toppa med räkor, crème fraîche/gräddfil, lök och en skiva citron. Smaklig spis!
Hejsan!
undrar om mackan med panerade fisken går att äta kall ? mvh Anette