Ugnspannkaka som gräddas i en muffinsplåt och vips så har du pannkaksmuffins. Genialt! Första gången jag fick smaka på dessa var på ett knytkalas. Av allt gott som var dukat så var det dessa som direkt fångade mitt intresse. De såg både vackra och goda ut. Det var tydligen inte bara jag som tyckte det, för att de tog slut ganska snabbt.
12 st pannkaksmuffins
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 ägg
5 dl mjölk
Pensling:
Smör
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Smörj en muffinsplåt med smör och mjöla den. Börja med att separera bara ett av äggen, äggulan och äggvitan för sig. Ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser och häll i hälften av mjölken, äggen, äggulan och vispa ordentligt till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och blanda. Vispa äggvitan till ett fluffigt skum och vänd varsamt i smeten. Häll upp smeten i muffinsplåten, grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. De kommer först att resa sig som en sufflé men sjunker ihop när de kommit ut ur ugnen. Servera med sylt, grädde eller bär.
Ville bara påpeka att det står vetemjöl 2 gånger i receptet men inget mått för mjölk. Ser supergott ut! 😀
Tack för att du berättar 😀 Fixat nu
Det vart super lyckat med dess små godingar! Tack för att du delar med dig dina goda recepter!
exelent
Hej. Vilken härlig hemsida du har. Undrar om man kan göra dem och sen servera dem ca 1 timma efter?
MVH
Karin
Tusen tack 😀
Det går jätte bra. Ha det fint. Kram
Jättegott, tack för receptet. Ugnspannkaka var en favorit när jag var liten.
Ska man separera alla ägg, ex och vispa ihop alla äggvitor för sig?
Bara ett av äggen ska separeras. Den separerade äggvitan ska vispas och blandas i separat.