Lättlagad och riktigt god pastarätt som du enkelt lagar med ingredienser som oftast finns hemma. Trots sin enkelhet är pasta son carte överraskande god. Mina barn äskade detta och åt glatt flera portioner. Rätten kan tillagas på många olika sätt och kan innehålla allt från grädde till parmesan. Jag höll det simpelt, men du kan variera din pastasås helt efter smak.
4 portioner
400 g morötter
1 röd lök
2 st vitlöksklyftor
4-5 st färska tomater eller 400 g krossad tomat
1 msk tomatpuré
Ca 3 dl vatten
Olivolja till stekning
1-2 tsk chiliflakes eller paprikapulver
Salt & peppar
Serveringsförslag:
300 g pasta
Chiliflakes
Balsamico
Olivolja
Gör såhär:
Hacka lök, tomat och vitlök fint. Skala och riv eller hacka morötterna i små tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken tills den blir glansig. Vänd i morötter och vitlök, stek under omrörning tills morötterna mjuknar, tiden varierar beroende på hur fint du hackat morötterna. Vänd sedan i tomatpuré, stek nån minut till. Tillsätt tomaterna, stek lite till. Tillsätt vatten, chili/paprikapulver, salt, peppar och låt såsen koka under lock tills morötterna är riktigt mjuka och tomatsåsen känns mustig, ca 15-20 min. Servera med pasta. Garnera gärna med balsamico, olivolja och chiliflakes vid servering.