Smarrig laxpasta som du enkelt lagar med få ingredienser. Den kallrökta laxen ger en fantastiskt god smak i såsen.
4 portioner
200 g kallrökt lax
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl färskost (läs tips nedan)
2 dl vatten
Zest från 1 citron
2-3 dl ärtor (läs tips nedan)
2 msk finhackade örter (välj fritt mellan dill, persilja, basilika osv. Jag tog dill)
Salt & peppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
300 g pasta
TIPS! Färskosten kan du ersätta med grädde eller creme fraiche. Du kan även använda en smaksatt färskost i såsen, tex färskost med vitlök, soltorkad tomat osv. Ärtorna kan du byta ut mot spenat, sparris eller en annan god grönsak som du gillar
Recept på mer goda laxpasta hittar du HÄR! och HÄR!
Gör såhär:
Koka pastan, precis innan du silar av den tar du tillvara på 2 dl av pastans kokvatten, det ska du senare ha i pastasåsen. Hacka vitlök fint. Hetta upp olja och stek vitlöken glansig. Vänd i crème fraiche, färskost, pastavatten, citronzest, örter och låt såsen småkoka utan lock i 15 min. Vänd i ärtor och låt koka i 2-3 min till. Vänd slutligen i kallrökt lax som du har skärt i bitar, salt och peppar. Blanda, dra bort från värmen och servera med pasta.