Perkedel jagung-Indonesiska majsbiffar med rissallad

Perkedel jagung- Glutenfria och läckra indonesiska majsbiffar serverad med indonesisk rissallad. Läckert, fräscht och lättlagat!
4 portioner
Biffarna:
500 g fryst majs
2 salladslökar eller 1 röd lök
2 selleristjälkar
Ca 1 dl rismjöl
2 vitlöksklyftor
2 ägg
Salt och peppar
Olja till stekning

Gör majsbiffarna såhär:
Tina upp majskornen och låt rinna av i en sil. Hacka lök och selleri fint. Lägg hälften av majskornen i en mixer och mixa släta. Blanda sedan ihop den mixade majsen med hela majskorn och resterande ingredienser. Forma biffar och stek i olja, ca 3-4 min på varje sida. Låt rinna av på papper och servera med rissallad.

Indonesisk rissallad
Koka 2 dl råris, havreris eller vanligt ris och låt kallna
Dressing:
1 apelsin
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk vinäger eller saften från 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk chilisås (tex sriracha, kan ersättas med mild chilisås) eller 1 tsk chiliflakes
4 st ananasringar på burk eller färsk ananas (valfritt)
2 salladslökar eller 1 rödlök
1 dl grovhackade jordnötter (valfritt)
1 röd paprika
1 näve sockerärtor eller 2 dl kokta gröna ärtor
2 st selleristjälkar
Serveringsförslag:

Koka råris enligt anvisning på förpackning och låt kallna. Pressa 1 apelsin och blanda ihop med övriga ingredienser till dressingen. Hacka alla grönsaker grovt, hacka ananas i tärningar, hacka jordnötter grovt. Lägg alla grönsaker, riset, jordnötter och ananas i en bunke. Häll över dressingen och blanda.

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Minou says:

    Supergott. Jag tog burkmajs som fanns hemma och Maizena majsstärkelse i stället för rismjöl. Biffarna höll ihop mycket bra och smakade mycket gott. Hade en lime hemma som jag tog i st för apelsin. Rekommenderar verkligen att laga biffarna och salladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close