Picadillo- Kubansk färsgryta

Riktigt god och lättlagad kubansk färsgryta. Man kan variera sin köttfärsås och ha i allt från russin, ärtor till morötter och den är lika god att tillagas med vegofärs. I en autentisk picadillo har man vitt vin istället för vatten som jag har valt att ha i. Jag serverade grytan med ris och mexikansk majssallad. Urläckert!

Recept på mexikansk majssallad hittar du HÄR!

 

4-6 portioner
500 g färs (kött- eller vegofärs)
1 gul lök
1 grön eller röd paprika
4 vitlöksklyftor
2-3 st potatisar
1 dl gröna oliver med pimiento
Ca 5 msk tomatpuré
Ca 3 dl vatten
1 tsk spiskummin
2 tsk oregano
2 tsk paprika- eller chilipulver
Salt & peppar
Olja till stekning
TIPS! Om du vill ha färsen “såsigare” kan du även tillsätta en burk krossad tomat. Du kan ersätta kryddorna med tacokrydda.

Gör såhär:
Hacka löken i tärningar och paprika i tärningar. Skala och hacka potatisarna i tärningar, finhacka vitlöksklyftorna. Dela oliverna i halvor.

Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Tillsätt paprika och stek lite till. Vänd i färs, vitlök och stek lite till. Vänd i potatisbitarna och fortsätt steka allting. Tillsätt tomatpurè, alla kryddor och stek en stund till. Häll över vatten, lägg ett lock på grytan och låt allting puttra i ca 30 min, tills potatisen mjuknar. Om grytan känns för torr kan du tillsätta lite mer vatten eller krossad tomat. Vänd slutligen i oliverna och låt grytan puttra i 10 min till. Servera med önskat tillbehör. Gott med ris och sallad.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close