Läcker peruansk kycklinggryta med goda grönsaker. Enkel att laga och full med goda smaker! Pommes friten kan du servera sim tillbehör eller vända ner i grytan.
4-6 portioner
600 g kycklingfile
600 g fast potatis (läs tips nedan)
1 gul eller rödlök
1 röd paprika
2 tomater
4 vitlöksklyftor
4 msk japansk soja
2 msk ostronsås (kan uteslutas)
2 msk vitvinsvinäger eller 1 lime
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
Salt & svartpeppar
Olja till stekning och marinad
1 dl vatten
Persilja eller koriander till servering
Servering:
Ris, koriander och lime
TIPS! Du väljer själv om du vill servera pommes friten bredvid som tillbehör eller om du vill vända ner i stekpannan med köttet.
Gör såhär:
Hacka kycklingen i strimlor. Lägg kycklingen i en skål, 2 msk rapsolja, 2 msk soja, spiskummin, paprikapulver, oregano, svartpeppar, vinäger/lime och svartpeppar. Blanda noga och låt stå medan du förbereder resten.
Skala och hacka potatisen i stavar. Stek eller fritera potatisen gyllene och ställ åt sidan. Hacka lök och paprika i strimlor, hacka tomaterna i klyftor, finhacka vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme under omrörning tills kycklingen får färg och blir helt färdiglagad. Lägg åt sidan. I samma stekpanna som du stekte kycklingen vänder du ner lök och paprika. Stek snabbt under omrörning tills löken får färg. Vänd i tomat, vitlök och stek lite till. Tillsätt vatten, ostronsås, resten av sojan och låt såsen puttra i 2 min. Vänd i kyckling och potatisen, Smaka av med salt, peppar och blanda. Servera med ris, toppa med koriander och pressa lime över.