Ungersk svampsoppa

Mustig ungersks svampsoppa med dill. Svamp och dill är en ljuvlig kombination och citronen som du pressar över vid servering är verkligen pricken över i:et!

4 portioner
1 gul lök
Ca 750 g svamp (använd valfri sort, jag har mixat kantareller och champinjoner)
3 st morötter
1,5 msk paprikapulver
2,5 msk vetemjöl
7 dl hett vatten
3 dl mjölk (kan ersättas med havremjölk)
2 dl gräddfil (kan ersättas med havrefraiche)
Ca 2,5 msk finhackad färsk dill (kan ersättas med fryst dill eller 1 msk torkad dill)
2 st grönsaksbuljongtärningar
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Gräddfil eller crèmefraiche (kan ersättas med havrefraiche)
Citron
Dill till garnering
Bröd

Gör såhär:
Hacka svampen, hacka lök i tärningar. Skala och hacka morot i slantar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme under omrörning tills den slutar vätska sig. Ställ åt sidan.

I en gryta hettar du upp en klick smör och lite rapsolja. Stek löken tills den får färg. Vänd i svampen och paprikapulver, stek lite till. Tillsätt mjöl och stek under omrörning. Tillsätt kokhett vatten, mjölk, smula i buljong och låt soppan koka upp. Låt soppan koka under lock på medelhög värme i ca 10-15 min.

Tillsätt morot, dill och låt soppan koka i 10 min till. Vänd slutligen i gräddfil, smaka av med salt och peppar, låt soppan sjuda utan lock i 3–4 min. Lägg upp en portion, klicka gräddfil på soppan, pressa citron över och garnera med dill. Servera med en bit bröd och njut!

Join the Conversation

  1. Eva-Lena Allöv says:

    Denna soppa ser superläcker ut.skall absolut prova att laga till den.

    1. Anonym says:

      Den var otroligt god, riktigt festrecept❤️

  2. Guimar G says:

    Hum jag älskar sopa❤ska prova göra på denna recept.
    Verkligheten soppa är mycket populär overrältt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close