Mustig ungersks svampsoppa med dill. Svamp och dill är en ljuvlig kombination och citronen som du pressar över vid servering är verkligen pricken över i:et!
4 portioner
1 gul lök
Ca 750 g svamp (använd valfri sort, jag har mixat kantareller och champinjoner)
3 st morötter
1,5 msk paprikapulver
2,5 msk vetemjöl
7 dl hett vatten
3 dl mjölk (kan ersättas med havremjölk)
2 dl gräddfil (kan ersättas med havrefraiche)
Ca 2,5 msk finhackad färsk dill (kan ersättas med fryst dill eller 1 msk torkad dill)
2 st grönsaksbuljongtärningar
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Gräddfil eller crèmefraiche (kan ersättas med havrefraiche)
Citron
Dill till garnering
Bröd
Gör såhär:
Hacka svampen, hacka lök i tärningar. Skala och hacka morot i slantar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme under omrörning tills den slutar vätska sig. Ställ åt sidan.
I en gryta hettar du upp en klick smör och lite rapsolja. Stek löken tills den får färg. Vänd i svampen och paprikapulver, stek lite till. Tillsätt mjöl och stek under omrörning. Tillsätt kokhett vatten, mjölk, smula i buljong och låt soppan koka upp. Låt soppan koka under lock på medelhög värme i ca 10-15 min.
Tillsätt morot, dill och låt soppan koka i 10 min till. Vänd slutligen i gräddfil, smaka av med salt och peppar, låt soppan sjuda utan lock i 3–4 min. Lägg upp en portion, klicka gräddfil på soppan, pressa citron över och garnera med dill. Servera med en bit bröd och njut!
Denna soppa ser superläcker ut.skall absolut prova att laga till den.
Den var otroligt god, riktigt festrecept❤️
Hum jag älskar sopa❤ska prova göra på denna recept.
Verkligheten soppa är mycket populär overrältt
Mycket god soppa. Hade i lite potatis för att göra soppan matigare. Tog smetana i stället för crème fraiche då det fanns i kylen.
Tack för receptet, hade lite mindre svamp hemma, men hur gott det är ändå!