Bakverk/ Dessert/ Efterrätt/ Frukost/ Frukt & Bär/ Polen

Polska pannkakor med äpple

Fluffiga polska pannkakor stekta i olja och toppade med florsocker. De är en blandung mellan äppelmunkar och amerikanska pannkakor. Himmelskt goda!

Ca 20 st pannkakor
2 st äpplen
5 dl vetemjöl
4 dl ljummen mjölk
2 st ägg
2 tsk torrjäst
2 tsk vaniljsocker
1 msk socker
0,5 tsk salt
Florsocker till garnering
Olja till stekning

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen och får dagligen matinspo.

Gör såhär:
Blanda mjöl, torrjäst, vaniljsocker, socker och salt i en bunke. Tillsätt ljummen mjölk och vispa smeten slät med en handvisp. Tillsätt äggen och vispa lite till. Täck sedan bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur 1 timme.

Skala och finhacka äpplena, hacka dem i små fina tärningar. Vänd försiktigt i smeten, blanda inte mer än nödvändigt, försök att behålla smeten fluffig.

Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Stek pannkakorna tills de blir gyllene ca 3 min på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme på oljan, för då kan pannkakan stekas utanpå men fortfarande vara rå i mitten. Låt pannkakorna rinna av på papper. Pudra med florsocker och servera med sylt.



Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Asia
    12/09/2019 at 07:43

    Hej! Vad kul att du tar fram recept på maträtter från Polen. De heter racuchy.:)

  • Reply
    Christina
    06/10/2019 at 13:04

    Jag bytte ut vetemjölet mot samma mängd bovetemjöl och tog växtbaserad mjölk för att göra dem gluten- och mjölkproteinfria.
    Blev supergott!
    Detta recept ska jag spara!

  • Leave a Reply