Potatisbakelser

Superläckra potatisbakelser som är ett ljuvligt tillbehör till maten. Passar fint med en bit kött. Om du inte har värmetåliga portionsformar kan du istället baka dina potatisbakelser i en muffinsform.

6 st formar
8 st potatisar
3 dl crème fraiche (34% fetthalt)
3 st ägg
2 st vitlöksklyftor
2 tsk örtsalt
Salt & svartpeppar
1,5 dl riven (gärna västerbottenost)
Smör till pensling av formarna
Serveringsförslag
Entrecote
Bearnaisesås

Gör såhär:
Blanda ägg, creme friache, salt, peppar, örtsalt i en bunke. Pressa i vitlöksklyftorna. Smaka av smeten och smaksätt eventuellt med mer salt/örtsalt/svartpeppar. Smörj värmetålig portionsformar eller en muffinsplåt med smör. Värm ugnen till 175°

Riv potatisarna på grova sidan av rivjärnet. Vänd ner potatisen i smeten och blanda väl. Fördela potatisblandningen i formarna. Strö riven ost över varje form. Ställ formarna på en plåt och baka mitt i ugnen i ca 30 min. Servera som ett gott tillbehör till maten. Jag serverade mina potatisbakelser med bearnaisesås och entrecote.   

Join the Conversation

  1. Emilia says:

    Ska man skala potatisen?

  2. Masja says:

    Hade varit bra med vikt på potatisarna istället för antal. Åtta potatisar kan vara allt från 400 gram till ett kilo…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close