Husmanskost/ Potatis/ Sverige/ Vegetariskt

Potatisbullar

Hemmagjorda potatisbullar gjorda av potatismos. Jätte goda att äta som dom är med lite lingonsylt eller som tillbehör till maten. Dessa potatisbullar är inte lik de man köper i affären, de är mjukare eftersom de görs på potatismos. 
POTATISBULLAR

Ca 18 st potatisbullar
Ca 12 st mjöliga potatisar
2 ägg
Salt (gärna örtsalt)
Ströbröd
Du kan smaksätta potatisbullarna om du vill, förslag på lika smaksättningar:
1 pressad vitlök
2-3 msk torkade eller färska örter
0,5 finhackad stekt lök

Gör såhär:
Skala potatisarna och skär i bitar, koka dem mjuka i vatten. Sila av dem ordentligt. Mosa sedan potatisarna efter önskemål, vill du ha potatisbullarna helt släta använder du en potatispress, vill du ha lite bitar i kan du mosa dem med en elvisp.  Kör några varv med vispen. Krydda med salt och tillsätt sedan äggen. Blanda eventuellt i smaksättning om du vill ha det i. Blanda ordentligt.

Forma till biffar och vänd i ströbröd. Stek dem gyllene i lite olja med en klick smör, 3 minuter på varje sida. Fyll på med mer olja/smör vid behov i stekpannan. Potatisbullarna kan falla isär om de vänds för ofta eller om de steks för länge, de ska bara få en fin stekyta. Stek i ca 3-4 min på varje sida. Servera med valfritt tillbehör.

POTATISBULLAR
Fotor_144415251108674Fotor_144415254636048

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply