Pressgurka

Pressgurka är ett gott tillbehör till maten och passar perfekt till de flesta rätter. Särskilt med köttbullar. Recept på köttbullar hittar du HÄR!  och på köttbullar i gräddsås HÄR!

Recept på pressgurka
1 gurka- skivad tunt med mandolin eller osthyvel
0,5 tsk salt
2 msk ättika (12% styrka)
0,5 dl vatten
2 msk vitvinäger
2 msk socker
3/4 tsk vit- eller svartpeppar
1 dl finhackad persilja

Gör såhär:
Strö salt på gurkan och lägg en tyngd över. Låt stå i 30 min. Blanda ättika, vinäger, socker, peppar och vatten. Rör om tills sockret löses upp. Häll av gurkspadet som runnit av gurkan. Blanda ättiksvattnet och persiljan med gurkan och ställ i kylen minst 1 timme innan servering.

Join the Conversation

  1. Gjorde just detta. Supergott. Vi är ofta och hämtar recept från din sida och jag börjar i ärlighetens namn känna mig som en stalker, men det är bara för att dina recept är så bra. Tummen upp.

    1. Zeina Author says:

      Hahah så söt du är 😀 det glädjer mig att du hittar inspiration hos mig. Jag tackar så mycket. Kram på dig fina du /Zeina

  2. Susanne says:

    Hej!
    Använder du hel eller mald vit-/svartpeppar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close