Quesadillas är perfekta att göra med tortillabröd som blir över från tacosmiddagen. Med ost och lite jalapeno har du en drömlunch klar på ett kick. Servera gärna med mexikansk kikärtssallad för att göra rätten matigare.
4 portioner
8 mellanstora tortillabröd
Ca 350 g riven ost (läs tips nedan)
Valfri mängd inlagd eller färsk jalapeno (justera hetta efter smak. Kan uteslutas eller ersättas med hackad paprika)
Rapsolja eller olivolja till pensling
Serveringsförslag:
Mexikansk kikärtssallad
Tabasco
Koriander, lime
TIPS! Använd gärna en ostsort med mycket smak, tex cheddarost. Det är mycket ost i mina quesadillas, du kan minska eller öka mängd om du vill.
Recept på quesadillas med kyckling hittar du HÄR!
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Dela tortillabröden i mitten (se bild). Lägg ost och jalapeno på tortillahalvan , vik brödet tills du får en triangel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla ovansidan med lite olja. Baka mitt i ugnen i ca 7 min. Servera gärna varma.
Palestinska musakhanrullar
Atayef✨ Recept https://zeinaskitchen.se/atayef-libanesiska-pannkakor/
Ramadan Mubarak ❤️ Recept: https://zeinaskitchen.se/harira/
Panerar fisk i ett skolkök tillsammans med Kommunal
Så gör du den perfekta hummusen med Zeina Mourtada