Mexikansk kikärtssallad

Syrlig och matig mexikansk sallad med kikärtor. Känns nästan som en salsa fast med massa läckra kikärtor som fyller ut salsan. Passar perfekt vid de flesta rätter.

6 portioner
2 frp kokta kikärtor, sköljda och avrunna (á 390 g)
3 st tomater eller 200 g körsbärstomater
1 rödlök
1 knippe persilja eller koriander
4-5 st färska jalapeno eller 1 grön paprika
2 avocado (valfritt, jag körde utan)
2 lime
1 msk vitvinsvinäger
Olivolja
Salt & peppar

Gör såhär:
Hacka lök, tomat, jalapeno/paprika och eventuellt avocado i tärningar. Finhacka koriander eller persilja. Lägg allt i en skål, häll över kikärtorna. Pressa över lime, tillsätt vinäger, olivolja, salt och peppar. Blanda noga och servera direkt eller förvara i kylen. Klarar sig fint i kylen 2-3 timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close