Buffé/ Frankrike/ Grillat/ Grönsaker/ Ost/ Sallader

Rostade rödbetor med chèvre

Något av det godaste jag vet! Kombinationen med rödbetor, chevre, honung och valnötter är magisk. Detta kan du servera som tillbehör vid maten eller som en lunch med en bit bröd och sallad.

4 portioner
800 g rödbetor
4 st morötter
3-4 vitlöksklyftor
350 g chèvre
Olivolja
Honung
Salt
Valnötter och solrosfrön till garnering (valfritt)

Recept på chevre chaud hittar du HÄR!

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°, över och undervärme. Skala och hacka rödbetor och morot i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Lägg i en ugnsform, strö salt och ringla olivolja över allting. Tillaga mitt i ugnen i ca 40-45 min, tills rödbetorna mjuknar. Skär chèvre i stora bitar. Lägg i formen med rödbetorna, ringla rikligt med honung över allting, toppa med solroskärnor och tillaga mitt i ugnen i ca 8 min. Toppa med valnötter, ringla mer honung över och servera!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply