Sac kavurma- Turkisk biffgryta

Sac kavurma är en utsökt turkisk gryta. Allting tillagas enkelt i en och samma stekpanna. Testa att laga rätten på grillen, kolen ger den en läcker rökig smak. Funkar även alldeles utmärkt att tillagas på spisen. Avnjutes bäst med bröd direkt ur stekpannan.

Se ett klipp hur jag lagade sac kavurma HÄR!

4 portioner
600 biff (lövbiff eller ryggbiff passar bra)
1 stor gul lök
1 röd paprika
3-4 st sivri (kan bytas ut mot en grön paprika)
4-5 st tomater
1-2 st färsk chili (om du gillar hetta, annars uteslut)
2 tsk torkad timjan
1 msk paprikapulver
Salt & peppar
Olivolja till stekning
Servering:
Pitabröd eller orientaliskt tunnbröd

Gör såhär:
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka tomaterna i tärningar. Hacka lök, paprika och sivri. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Du kan tillaga rätten på grillen eller på spisplattan. Stek köttet tills den får färg. Vänd i lök och stek i 3-4 min. Vänd i paprika, sivri och chili och stek i 2-3 min. Krydda med timjan, paprikapulver och stek i ca 7 min. Vänd i tomaterna, rör om, krydda med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 15 min. Servera rätten med bröd. Smaklig spis!

Join the Conversation

  1. Lena Theander says:

    Hej. En galet god gryta, älskar turkisk mat!
    Funderar på om den blir bra på fransyska eller rostbiff?
    Hälsningar
    Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close