Salsa roja- Het tomatsalsa

Salsa roja är en het mexikansk tomatsalsa som är ett fantastiskt tillbehör till grillat. Även väldigt gott att servera med en het chiligryta, till tacos eller som dippa med nachochips.
salsa roja

1 skål salsa roja
5 st tomater
2-4 röda chili (justera hetta efter smak)
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 liten bunte färsk koriander
1,5 tsk socker
Salt & peppar

Gör såhär:
Du kan antingen tillaga grönsakerna i stekpanna eller i ugn. Desto godare om du grillar dom på grillen.
Stekpanna: Lägg tomat och chili i en helt torr stekpanna.Låt dem “grillas” på medelvärme tills skalet på grönsakerna får en fin grillad färg och de mjuknar. Chilin blir klar fortare än tomaterna. Låt svalna.
I ugn: Lägg tomat och chili i en ugnsform. Värm ugnen till 225°, ha gärna grill funktion på. Grilla tomaterna och chilin mitt i ugnen tills de får en fin grillad yta.

Skala chilin men behåll skalet på tomaterna. Lägg i en mixer tillsammans med vitlök, löken, saften från 1 lime, salt, peppar och socker. Mixa till önskad konsistens, antingen slät eller med bitar i. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime eller salt. Finhacka koriander och vänd i salsan. Servera som tillbehör till grillat, tacos, chiligryta eller som dippa med nachochips. Håller sig i kylen 3-4 dagar och ca 2 månader i frysen.
salsa rojasalsa roja-2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close