Saftig sockerkaka med citron. Alldeles ljuvligt gott, syrligt och sött! För att göra hela sockerkakan ännu festligare toppade jag den med citronglasyr och jordgubbar men det funkar förstås alldeles utmärkt att skippa det.
Ca 12 bitar 125 g smör 1 citron 3 st ägg 2 dl socker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 0,5 dl mjölk Smör och mjöl till bakformen Glasyr: 2 dl florsocker Ca 2 msk juice från citron Förslag på topping (valfritt): Jordgubbar, citronskivor och citronmeliss
Recept på sockerkaka med apelsin och choklad hittar du HÄR!
Gör såhär: Värm ugnen till 175°, över och undervärme. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Smält smöret i en liten kastrull. Riv zest (det gula skalet) från en citron i smöret. Pressa citronen och vänd ner juicen i det smälta smöret, blanda noga och låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vipsa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölblandningen, vänd i smält smör och mjölk. Blanda försiktigt med en slickepott och häll sedan smeten i kakformen. Baka mitt i ugnen i ca 35 min, tills kakan stelnar och inte är kladdig i mitten. Låt kakan svalna lite i formen innan du vänder det på ett fat.
Blanda ihop glasyren. Blanda florsocker och juice från citron, ringla över kakan och låt glasyren stelna. Toppa sockerkakan med jordgubbar, citron och citronmeliss. Servera och njut!
Dags för del nr 3 i min Ramadanserie✨ Idag bjuder jag på Palestinska musakhanrullar och skickar lite extra kärlek till alla er som bryter fastan på jobbet❤️ Dagens fråga:
VAD DRÖMDE DU OM SOM BARN ATT BLI NÄR DU BLIR STOR?🫶 Recept med steg för steg bilder:
https://zeinaskitchen.se/palestinska-musakhanrullar/
#ramadan#iftar…
Panerar fisk i ett skolkök tillsammans med Kommunal
Zeina Mourtada7.2K views15/05/2022 08:21
Recept på maten hittar du här:
https://zeinaskitchen.se/panerad-fisk-med-potatismos-och-kall-dillsas/
Läs mer om kommunal här:
https://www.kommunal.se/…
Så gör du den perfekta hummusen med Zeina Mourtada
Zeina Mourtada13.5K views25/04/2022 06:55
Perfekt hummus mixad med Bosch VitaPower 4! Den enda blendern du någonsin kommer att behöva i ditt kök! Läs mer om blendern här:
https://www.bosch-home.se/nyheter-och-kampanjer/blender-vitapower-serie4
Recept på hummusbowl
Hummus:
2 frp kokta kikärtor (á 400 g)
4 msk tahina
1 vitlöksklyfta
1-2 citroner (justera syra efter smak)
Salt
Stekta kikärtor
1 frp kokta kikärtor (á 400 g)
1 tsk Spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
Garnering:
100 g coktailtomater
0,5 gurka
1 rödlök
Olivolja
Chiliflakes
Rödkålssallad:
1 klyfta rödkål
0,5 tsk salt
Ca 1 citron (justera syra efter smak)
2 tsk vitvinsvinäger (kan uteslutas)
2 msk olivolja
Servering:
Bröd
Gör såhär:
Rödkålsallad: Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Strö salt på kålen. Blanda med övriga ingredienser till kålen och ställ i kylen.
Hummus: Lägg tahina, salt, citronsaft och pressad vitlök i en blender. Mixa i ca 30 sekunder tills tahinan blir en fast och vit massa. Hoppa inte över detta moment, när du mixar tahina får den en mild och god smak och den ger dig en extra krämig hummus. Efter att du har mixat i ca 30 sek kommer tahinan bli ganska fast i konsistensen, späd ut med lite vatten och mixa lite till. När den känns krämig tillsätter du kikärtorna. Skala gärna kikärtorna först. Mixa i ca 2-3 min, öppna upp blendern och skrapa ner kanterna med jämna mellanrum. Smaka av hummusen och tillsätt eventuellt mer salt, citron eller vitlök. När kikärtorna är helt finfördelade börjar du sakta späda ut hummusen med vatten, samtidigt som blendern är igång. Fortsätt mixa tills kikärtsröran är helt len och krämig. Hummusen ska varken vara torr eller för lös i konsistensen.
Stekta kikärtor: Hetta upp olja i en stekpanna. Vänd i kikärtor, krydda med salt, peppar, spiskummin, paprikapulver och stek under omrörning i ca 3-4 min.
Hacka alla grönsaker och persilja. Lägg hummus på en tallrik, toppa med stekta kikärtor, grönsaker, persilja, chiliflakes, oliver och ringla slutligen olivolja över. Servera med bröd!
Pitabrödschips:
2 st tunna pitabröd
0,5 dl zaatar
2 msk olivolja
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Skär pitabröden i trianglar eller fyrkanter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med olivolja och strö sedan zaatar över. Baka mitt i ugnen tills chipsen blir gyllene och frasiga, ca 6-8 min.…