Bakverk/ Efterrätt/ Frukt & Bär/ Tårta

Sockerkakstårta med bär

En saftig sockerkaka som förvandlas till en lyxig tårta. Fylld med bär och toppad med grädde, jordgubbar och daim. En riktigt god tårta som faller de flesta i smaken. 

2015-04-21 18.20.17-01
kaka4

Ca 10 bitar sockerkakstårta:
Sockerkaka:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smör och ströbröd eller kokos till formen
Fyllning
1 dl blåbär (djupfryst eller färsk)
1 dl hallon (djupfryst eller färsk)
Topping
3 dl vispgrädde
1 pkt dubbeldaim
1 ask jordgubbar

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt tills det blir fluffigt och vitt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, sikta ner det i smeten, häll i smöret och vänd försiktigt så allting blandas. Smörj och bröa formen med kokos eller ströbröd. Häll hälften av smeten i formen, strö på blåbär. Lägg över resten av smeten och strö på hallonen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna helt. Garnera kakan med vispad grädde, jordgubbar och avsluta med att strö på krossad daim.
kaka7kaka10kaka5
kaka15kaka19
2015-04-21 18.29.03-01

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply