Att något så enkelt kan vara så fantastiskt gott! Spaghetti med tomatsås, rätten som alltid gör succé på mitt middagsbord här hemma. Nästa gång du lagar denna goding, testa att toppa med burrata. Det blir så krämigt och gott!
4 portioner
800 g körsbärstomater på burk
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 stor näve färsk basilika
Olivolja till stekning
Salt & peppar
Serveringsförslag:
200 g spaghetti
2 st burrata (á 100 g)
Olivolja
Färsk basilika
Gör såhär:
Hacka lök i tärningar, hacka vitlök fint. Hetta upp olivolja och stek lök tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, basilika och stek lite till. Tillsätt tomaterna, krydda med salt och peppar, rör om och låt såsen puttra under lock i ca 25-30 min.
Koka pastan al dente och precis innan du silar av pastan tar du tillvara på 1 dl av pastans kokvatten, vänd ner pastavattnet i tomatsåsen. Sila av pastan ordentligt och blanda i tomatsåsen. Servera direkt. Lägg upp en portion, toppa med burrata, olivolja och färsk basilika.