Idag lagade jag och mina elever en riktigt smarrig tacorulle. I onsdags lagade vi nämligen tacos och vi hade massa tacofärs över idag. Av alla rester gjorde vi denna godbit som gjorde succé. Supergod och smidigt att kunna ta tillvara på rester.
Ca 10 bitar, 5 portioner
Fyllningen:
600 g färs
1 påse tacokrydda eller ca 2 msk egenmixad tacokrydda- recept HÄR!
2 dl creme friache (naturell eller gärna smaksatt med paprika och chili)
230 g tacosalsa
4 dl riven ost
Degen
100 g smör
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg
Recept på tonfiskrulle hittar du HÄR!
Gör såhär:
Börja med fyllningen. Stek köttfärsen, krydda med tacokrydda och ställ åt sidan.
Värm ugnen till 200°. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och salt. Späd med mjölken och vispa till en slät och klumpfri smet. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje några sekunder. Bred sedan ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, degen påminner om ugnspannkaka men är tunnare. Ta ut från ugnen och vänd sedan upp och ner, dra av bakplåtspappret.
Strö köttfärsen över pannkakan, bred crème fraîche och tacosalsa jämnt över hela färsen. Toppa med 3 dl riven ost och rulla sedan från långsidan till en “rulltårta”. Strö på 1 dl riven ost och gratinera sedan mitt i ugnen i ca 10-12 min. Servera med sallad. Smaklig spis!
Pannkakan luktar så gott att jag ville äta den direkt) men med fyllning det blev fantastisk!!!