Detta är en amerikansk tolkning på vårrullar med tacofyllning. Det blir en mix mellan burritos, tacos och vårrullar. Fantastiskt goda och en garanterad favorit på middagsbordet. Traditionellt gör man dessa med kyckling men jag har istället färs. Ladda frysen med tacovårurullar. Om du vill frysa in vårrullarna tillagar du dom i ugnen först, förkorta tillagningstiden med några minuter, låt vårrullarna kallna och frys sedan in. När du sedan vill tillaga dom frysta vårrullarna gör du det i ugnen på 175°, över och undervärme i ca 10 min.
20 st vårrullar
20 st mellanstora vårrulleark (finns i frysdisken i välsorterade mataffärer)
500 g valfri sort färs (kött eller vego funkar strålande)
300 g majs (gärna fryst)
1 frp kokta svarta bönor (á 400 g)
1 röd eller gul lök
1 röd paprika
150 g riven ost (gärna cheddar)
1 lime
1 liten knippe koriander
Tacokrydda (antingen 1 påse färdigköpt eller 2 msk egenmixad- recept HÄR!)
Salt
Rapsolja till stekning och pensling
Vatten till pensling
Serveringsförslag:
Lime och koriander
Dippsås:
3 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 liten knippe koriander
Chiliflakes
Salt & svartpeppar
Gör såhär:
Stek färsen i rapsolja tills den smular sig och får färg. Låt färsen svalna. Hacka lök, paprika och koriander fint. Skölj och sila av bönorna. Jag använder fryst majs som jag snabbt kokar upp och låter rinna av ordentligt. Om du jobbar med burkmajs silar du av den ordentligt.
I en bunke blandar du färs, lök, majs, bönor, koriander, riven ost, pressad lime, tacokrydda och salt.
Ta ett vårrulleark och lägg på en skärbräda. Lägg två rejäla matskedar fyllning och rulla ihop som jag gör i klippet på min Instagram eller i steg för steg bilderna. Pensla den yttersta kanten med vatten och rulla ihop vårrullen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Gör samma procedur med resterande fyllning och vårrulleark.
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Pensla vårrullarna med olja och tillaga mitt i ugnen tills vårrullarna blir gyllene och krispiga, ca 17-20 min. Garnera vårrullarna med koriander och pressa lime över vid servering. Doppa i dippsåsen och njut!
Dippsåsen: Blanda gräddfil, riven vitlök, finhackad koriander, zest och juice från 1 lime, chiliflakes, salt och svartpeppar.
Dum fråga kanske, men de frysta arken, ska de tinas upp först eller kan man använda de direkt från frysen?
Undrar också :))
Om ni använder upptinad färs från frysen så är ett tips att sila den stekta färsen innan den blandas med grönsakerna, jag missade detta varpå mina vårrullar blev rinniga