Thailändsk pad krapow- Middag på 15 min

Snabblagad thaimat som du slänger ihop på ett kick. God vardagsmat som du kan tillaga med valfri färs. I en autentisk pad krapow har man thaibasilika men det är inte hela världen om du ersätter det med vanlig basilika. Om du vill göra rätten matigare kan du ha i grönsaker efter smak som tex gröna bönor, morot, broccoli osv. Supergott att avnjutas med ris och varför inte toppa med ett stekt ägg!

4 portioner
Ca 600 g valfri färs (kött, kyckling eller vegofärs funkar alldeles utmärkt)
1 knippe eller kruka thaibasilika (kan ersättas med vanlig basilika)
2 vitlöksklyftor
1 gul elle rödlök (kan uteslutas)
1 röd paprika (kan uteslutas)
Olja till stekning
Sojasås:
2 msk ostronsås (kan ersättas med japansk soja)
2 msk söt soja (tex ketjap manis, kan ersättas med socker eller honung)
2 tsk fisksås
1-2 tsk chilisås (tex sambal oelek, kan ersättas med färsk eller torkad chili)
Serveringsförslag:
Jasminris
Salladslök till garnering

Gör såhär:
Hacka lök och paprika i strimlor, hacka vitlök fint och hacka basilika grovt. Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna, vänd i vitlök och färs, stek under omrörning tills färsen smular sig och får färg. Vänd i paprika, lök och fräs lit snabbt. Häll över såsen och fräs allting en minut. Vänd i thaibasilika, blanda och dra sedan bort från värmen. Servera med ris och garnera eventuellt med salladslök vid servering.

Join the Conversation

  1. Annika says:

    Det finns ju lite olika basilika som används i det thailändska köket. Ska det inte vara Holy basil i denna rätt? Thai basil har en tendens att ha lite lakrits ton i smaken…??

    1. Det måste vara kra paow (holy basil), utan är det inte kra paow. Går inte att ersätta med varken thai basilika eller västerländsk

  2. Karin says:

    Jag gjorde en variant av din Pad Krapow Gai, det är med kyckling. Hade inte alla ingredienser så jag tog det jag hade hemma. Den blev jättegod. Ska testa den med köttfärs men här kommer det bli älgfärs. Hade i glasnudlar i stället för ris. Högsta betyg från sambo

  3. Så gott! Ett toppenrecept! Tog quornfärs och vanlig basilika, fungerade hur bra som helst 🙂 tog lite limesaft på vilket jag kan rekommendera!

  4. Tack för receptet, detta var såå gott! Tweakade lite med vanlig basilika, lite vitkål, en morot och broccoli, halva mängden honung och samma mängd soja som ostronsås. Blev förvånad över hur gott jag tyckte det var 🙂

  5. Zijada says:

    Hej Zeina!
    Har du några LCHF recept?

  6. Emilie says:

    Super gott! En favoriträtt hemma! Brukar servera med en lime klyfta.

  7. Susan says:

    Den autentiska är inte Thai basil, utan Holy basil! Rätten blir heller inte densamma utan hettan och smaken från chillin som du har uteslutit.

  8. Oh my gooood! Detta är en favorit som görs ofta hemma hos oss! Tack Zeina❤️❤️❤️

  9. Vi är en thailändsk familj och vi ger detta recept 5 stjärnor! Tack Zeina!

  10. Kenneth says:

    Hur kan man skriva denna rätt ska göras med thai basilika och det kan ersättas med vanlig basilika? Smakmässigt så har ingen av dessa två sorters basilika ingen likhet alls med helig basilika som det ska vara i riktig Pad Krakow.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close