Jag älskar det mexikanska köket! Här är en rätt som har blivit en favorit här hemma. Ugnsbakade tortillabröd toppade med stekta bönor, kyckling, ost och annat gott! Så läckert. Kycklingen kan du enkelt byta ut mot tacofärs.
6 portioner
Kyckling tinga- recept HÄR! (läs tips ovan)
6 tortillabröd- recept finns HÄR! om du vill baka egna
Refried beans (bönröra)
2 frp färdigkokta svarta bönor (à 400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön chilifrukt (valfritt)
0,5 tsk rökt paprikapulver
Ca 1,5 dl vatten
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Garnering:
Ca 200 g riven ost
150 g fetaost
Strimlad isbergssallad
2 skivade tomater
0,5 rödlök tunt skivad
2 avokado tunt skivade
Lime att pressa över
Koriander
Gör såhär:
Börja med kyckling tinga enligt receptet HÄR! Gör sedan bönorna.
Finhacka lök, vitlök och chili. Hetta upp olja och stek lök tills den mjuknar och får färg. Tillsätt vitlök och chili, stek lite till. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönor och rökt paprikapulver, rör om. Mosa bönorna lite slarvigt med en potatisstöt, späd med lite vatten tills röran fått önskad konsistens. Låt bönorna puttra i 10 min på medelvärme. Mixa sedan röran slät med en stavmixer.
Förbered all topping som ska på pizzan. Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Bred bönröra på tortillabröden, toppa med kycklingtinga och riven ost. Baka mitt i ugnen i ca 12-15 min, tills bröden blir lite frasiga. Ta ut från ugnen och toppa med smulad fetaost och resten av toppingen. Servera direkt!