Läcker tomatsås med soltorkad tomat och mozzarella

Riktigt läcker tomatsås med soltorkad tomat och mozzarella. Såsen är krämig, full med smaker och enkel att laga. Det funkar även jättebra att göra såsen utan soltorkad tomat.

6 portioner
1 liten burk soltorkad tomat (ca 140 g)
200 g mozzarella
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat (ca 400 g styck, gärna finkrossad)
2-3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver eller chiliflakes
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
Salt & svartpeppar
Finhackad basilika till garnering
Olja till stekning
Servering:
500 g pasta

Gör såhär:
Hacka löken och soltorkad tomat. Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar. Tillsätt soltorkad tomat, pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min utan lock. Koka pastan under tiden.

Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl. Smula i mozzarellan och rör om tills osten smälter. Strö på finhackad basilika och servera med pasta. MUMS!

Join the Conversation

  1. Maria says:

    Kan man byta ut krossad tomat mot passerade? Tack för bra recept!

  2. Carina says:

    Jättegod sås! Hade i hela körsbärstomater istället för kross, funkade precis lika bra.

  3. Camilla says:

    De soltorkade tomaterna, är det avrunnen vikt som anges i receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close