Denna rätt smakade jag för första gången när jag besökte Tunisisen. Det serverades som en aptitretare på en restaurang. Det blev direkt en favorit hos mig och är ofta en återkommande snabbrätt hos oss. Man slänger ihop tonfisktallriken på nolltid och trots all sin enkelhet smakar det supergott. Kan serveras som god lunch, som tillbehör vid maten eller som en förrätt.
2 portioner
2 burkar tonfisk i olja
0,5 dl ketchup
0,5 dl majonnäs
1-2 tsk harissa eller chilisås
1 dl oliver
Ca 2 tsk olivolja
Servering:
Bröd
Gör såhär:
Låt tonfisken rinna av väl. Lägg majonnäs på en sida av tallriken, ketchup på ena sidan, smeta ut dem med en sked. Lägg tonfisken mitt i tallriken. Lägg en klick harrisa eller chilisås längst ut på tallriken. Toppa med oliver och ringla slutligen olivolja på. Servera med ett gott bröd till, gärna baguette eller pitabröd.