Tysk ugnspannkaka med äpple

En läcker tysk ugnspannkaka med det där lilla extra. Ugnspannkakan är nämligen fylld med äpplen som är smörstekta och smaksatta med kanel. Mums! Väldigt gott att servera pannkakan med fluffig vaniljsås eller varför inte med glass!

Ca 20 bitar
4 st äpplen (gärna gröna)
0.75 dl socker (du minska eller öka mängden socker)
1 msk citronsaft från en färsk citron
1,5 tsk kanel
0,5 tsk muskot
15 g smör
1 msk smör till smörjning av långpannan
Pannkakssmet:
4 dl mjöl
0.5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
8 dl mjölk
4 st ägg
Vaniljsås med grädde till servering:
5 msk marsanpulver (Ekströms snabbvispade vaniljsås)
2 dl mjölk
3 dl grädde

Recept på klassisk ugnspannkaka hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°.

Börja med smeten. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Vispa ned mjölken lite i taget för att få klumpfri smet. Vispa sedan i äggen. Ställ smeten åt sidan medans du förbereder äpplena.

Skala och dela äpplena i klyftor. Hetta upp 15 g smör i en stekpanna. Stek äpplena i smöret en stund. Vänd sedan i kanel, muskot, socker och citron. Stek tills äpplena mjuknar lite.

Smörj en långpanna med smör och mjöl ordentligt så pannkakan inte fastnar på plåten. Lägg äpplena på plåten och fördela dem jämnt över hela plåten. Häst smeten över. Grädda sedan pannkakan mitt i ugnen ca 25-30 min. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Skär upp i bitar och servera! Du kan pudra ugnspannkakan med florsocker vid servering.

Vaniljsåsen: Blanda marsanpulver med mjölk till en kräm och låt stå i kylen i 5 min. Vispa grädden fluffig. Vänd grädden med vaniljkrämen och blanda försiktigt. Servera med pannkakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close