Så smidigt och gott! Skär grönsaker, lägg på en plåt och skjuts in i ugnen. Det här har jag avnjutit till lunch nästan varje dag dom senaste dagarna. Jag tröttnar aldrig! Kan även serveras som ett tillbehör vid maten. Jag serverar grönsakerna med vispad chèvre och valnötter. MUMS!
4 portioner
2 sötpotatisar
Ca 300 g spetskål
2-3 råa rödbetor
2 gul- eller rödlök
Salt & peppar
Rapsolja
Rosmarin (färsk eller torkad
Serveringsförslag:
Vispad chevre och valnötter
TIPS! Du kan mixa och tillsätta rotfrukter efter smak. Tillsätt potatis, morötter, palsternacka osv.
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Skala rödbetor, lök och sötpotatis, skär i klyftor. Skär spetskålen i stora klyftor. Lägg på plåten, krydda med salt, peppar och ringla olja över. Baka mitt i ugnen i ca 25 min. Toppa med rosmarin och servera med önskat tillbehör
Gillar rostade grönsaker och sötpotatis, ser fräscht och aptitlet ut
Tack för reseptet