Ett fantastiskt gott tillbehör till maten som även kan avnjutas som en hel måltid. Ugnsrostad pumpa med brysselkål serverad med en läcker tomatsalsa. Servera gärna med grönkål och njut!
6 portioner
1 butternutpumpa
500 g brysselkål
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
Olivolja
Flingsalt
Salsa till servering:
4 tomater
1 röd paprika
1 silverlök eller rödlök
1 röd chili (valfritt)
1 vitlöksklyfta
1 liten knippe persilja eller koriander
2 msk vinäger (kan ersättas med 2 st lime)
4 msk olivolja
Salt
Serveringförslag:
Grönkål
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Skala och dela pumpan i klyftor. Skär bort skaften från brysselkålen och ta bort dom yttersta bladen. Dela löken i klyftor, banka vitlöksklyftorna lite lätt med knivbladet och skala. Lägg alla grönsaker på en plåt. Ringla olivolja över alla grönsaker. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min, tills grönsakerna mjuknar och får en fin yta. Efter tillagning strör du salt över, gärna flingsalt.
Hacka tomat, lök och paprika i små tärningar. Riv vitlök och hacka persilja/ koriander fint. Hacka chili fint. Lägg alla grönsaker till salsan i en skål. Ringla olivolja och vinäger över. Tillsätt salt och blanda.
Lägg grönkål på ett fat, toppa med dom rostade grönsakerna och avsluta med salsa. Servera och njut!