Ungerska langos

Frasiga ungerska langos penslade med vitlöksolja, toppade med gräddfil och massa ost. Gaaah så goda! Lika läckra att avnjutas till vardags som till fest.

12 st langos
25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2 dl ljumen mjölk
1 tsk salt
2 mellanstora kokta mosade potatisar
Ca 6-7 dl vetemjöl
Rapsolja till fritering
Serveringsförslag:
3-4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Ca 2 dl gräddfil
Riven ost

Gör såhär:
Blanda ihop olivolja och pressad eller riven vitlök. Ställ åt sidan och gör sedan degen.
Smula jästen i en bunke, rör ut den i mjölken. Tillsätt salt, potatis och mjöl och knåda degen smidig. Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 45 min.

Häll ut degen på mjölad bakbord och dela den i 12 bitar, forma till bollar och kavla till runda bröd. Lägg på mjölad bord eller bakduk. Hetta upp olja i en stekpanna/kastrull till 180 grader. Fritera bröd i taget tills de blir gyllene, ca 2 minut på varje sida. Låt rinna av på ett ugnsgaller eller på ett hushållspapper. Pensla vitlöksolja på bröden, bre gräddfil över och toppa med riven ost. Servera och njut!

Join the Conversation

  1. Tror du att det går att göra på havremjölk?

    1. Sandra says:

      En vän till mig gör alltid med havremjölk, smakar samma

  2. Zuzanna says:

    Hur hade du ersatt vetemjölet om man är glutenintolerant?

  3. Zuleika says:

    Jag vill gärna också veta hur man gör det laktos- och glutenfritt, men så det ändå smakar gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close