Vegansk brownie- Superläckra!

Galet goda brownies som är helt fria från ägg och mejeriprodukter. Perfekt om man vill baka en god vegansk efterrätt. För absolut godast smakupplevelse ska du servera dem rumstempererade, då blir de sådär härligt mjuka och lagom kladdiga i mitten. Toppa gärna med grädde och bär och njuuut!
vegansk brownie-4

12 st brownies
2 msk kikärtsspad (vatten från konserverade kikärtor)
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
5 msk kakao
100 g mörk choklad (70%)
1 krm salt
3/4 dl kokhett vatten (lite mindre än 1 dl)
2,5 dl socker
0,5 dl kokosolja (raps- eller olivolja funkar också bra)
Topping:
Vispbar sojagrädde
Bär eller frukt
Mer recept på vegansk brownie hittar du HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175° och klä en muffinsplåt med bullpapper. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans. Finhacka choklad till riktigt små bitar och blanda i en skål med kakaon. Häll över kokhett vatten och rör om tills chokladen smälter. Vänd i socker, salt, kikärtsspad och olja. Rör om med en slev eller slickepott tills allting är ordentligt blandat. Vänd i mjöl och rör om ordentligt med sleven. Smeten är ganska tjock i konsistensen. Rör dock inte mer än nödvändigt. Överarbeta inte smeten och använd inte en elvisp.

Klicka ut smeten i muffinsformarna, baka dem mitt i ugnen i ca 10-12 min, baka dem inte för länge. De får gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna helt i formen innan du lyfter ur dem. Lyfter du ur dem ur formen när de är varma kan de falla isär. Låt kallna och toppa dem med grädde, bär och servera. Dessa brownies smakar allra godast rumstempererad, då blir den härligt mjuka och kladdiga inuti.
vegansk brownie 1 vegansk brownie-3 vegansk brownie-2

Join the Conversation

  1. Yvonne says:

    Hej
    Jag har följt receptet till punkt och pricka men det blev inte en smet utan snarare en smulig deg, . Förstår inte vad jag skulle gjort annorlunda? Det blev inte några Brownies bara besvikelse.

    1. Oliver says:

      Håller med! Det är någonting fel med receptet. Kanske fel mängd mjöl till vatten. Trist slut på Tisdagskvällen

      1. Marianne says:

        Samma här, men tog lite extra vätska när jag insåg att det inte var en smet utan en torr deg

  2. Oliver says:

    Nu fick jag till det! Jag skippade den mörka chokladen (hade ingen hemma, hällde i 50g krossad mandel istället), dubblerade det kokheta vattnet och dubblerade kikärtsspadet. Spädde tillslut med lite mer mjöl till rätt konsistens (använde faktiskt kikärtsmjöl för att späda med för omväxling) Tillagade det hela i en bakpapperbeklädd bakform (25x18x6cm). Blev mycket bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close